torsdag 30 juli 2015

Alfred Nobel, Björkborn och Fiffiga Huset

En annan plats vi också ofta sagt att vi ska besöka är Björkborns Herrgård där Alfred Nobel bodde en kort period men som fick stor betydelse för att Nobelpriset skulle komma till överhuvudtaget. 


Dottern hade hört talas om teaterguidningen där "Alfred Nobel" kommer till liv och själv deltar i guidningen. Så den var vi med på. Rekommenderas verkligen! Peter Sundh som spelar Alfred gör det så otroligt bra och fick med sig även sonen som inte annars är så förtjust i gamla saker. 







Efter guidningen möte vi upp barnens morfar och hans sambo samt barnens tremänning och gick ner till Fiffiga Huset där barnen kunde testa massa roliga experiment. Bäst tyckte sonen om eko-tunneln där han tjoade en hel del. Dottern gillade "skuggan" där man tryckte på en ljusknapp och när den släcktes så fanns den egna skuggan kvar på en vägg. Men det fanns en hel del annat att testa också. 













När det var fikadags gick vi upp till café Saffran och Kardemumma som har helt otroligt goda bakverk. Själv provade jag en marängbakelse med blåbär som bara smälte i munnen. Fantastiskt god! (Lyckades tyvärr inte så bra med bilden)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar