tisdag 4 augusti 2015

Legoland

Anledningen till att vi tog oss till Danmark i år under semestern var att vi skulle besöka Legoland. Ingen av oss hade varit där innan så vi såg spänt fram emot besöket. Vi hade redan bestämt och fixat biljetter på nätet (smidigt) för två dagar. 

Första dagen kom vi dit på eftermiddagen eftersom vi åkte från Skagen samma dag, en resa på ca 3 timmar. Fast det tog längre tid för oss eftersom vi stannade och åt lunch efter vägen och tog några andra pauser också. Men till slut så kom vi fram. Vädret var sådär, ömsom regn ömsom lite sol. Så barnens regnponchos var välanvända och mycket bättre att använda än regnkläderna som jag också packat ner. 





Dag 1 ägnade vi mest åt att gå runt och orientera oss och spana in allt som fanns att se och göra. En och annan åktur hann vi också med, det var inte särskilt långa köer. Det längsta vi fick köa var ca 10 minuter. 



Sonen var väldigt fascinerad över att legoflygplanen, bilarna och båtarna rörde sig. 




Maken kunde inte låta bli att leka lite han också. Om man snurrade på spaken så började en fontän att spruta vatten.





 


 Som jag skrev i förra inlägget hade jag sprängande huvudvärk redan på morgonen och det blev inte direkt bättre under dagen. Så planen att stanna tills de stängde fick vi justera och åkte därifrån redan vi 18-tiden. Vi hade bokat hotell ca en halvtimme öster om Billund. Efter dessa två dagar med överfarten med färjan (som jag skrev om i förra inlägget) och min huvudvärk, samt att jag sovit dåligt två nätter i rad var det underbart att kliva in på Hotell Fredericia. Det var mörkt, tyst och lugnt! 




Den natten sov jag så gott och även övriga familjen. Och efter en ordentlig hotellfrukost, ja förutom för sonen som tyckte allt smakade konstigt, så var vi redo för dag två på Legoland. Vi hade prickat för vad barnen ville se igen och vilka åkturer de ville göra. Första stoppet var att ta körkort... för legobilar alltså.

Barnen fick först en genomgång om vilka regler som gällde, lite kunskap om trafikmärken och så tog de kort på varje barn som sen satt på det färdiga körkortet. 








Sonen var mycket bestämd över att han skulle vinna en Minion, så han fastnade hela tiden vid spelstånden. Tyvärr blev det ingen Minion, därmed vann barnen varsin uggla. Sonen en modell större till storasysters förtret, men hon var bara sur en liten stund.




Det mest fantastiska bygget var X-wing från Star Wars, helt byggt i lego så klart. 



 Min favorit Yoda, var på plats också.


 Andra dagen var det en aning längre köer till alla åkattraktioner, men ok ändå, den längsta tog ca en halvtimme. Men var också den roligaste, tyckte jag och sonen i alla fall. Det var brandbilar som man skulle åka fram till en "brand" och släcka den med vatten. Man var tvungen att hjälpas åt, riktigt kul!






 Den dottern och maken gillade mest var båtarna där man kunde spruta ner varandra med vatten. 





Här och var fanns byggstationer där man kunde stanna en stund och bygga med lego. 



Roligaste lunchen på vår resa var barnens pommes frites som såg ut som legobitar.


Vi avslutade dagen med att inhandla lite lego. Inte billigt kan jag upplysa om, men barnen hade fått egna semesterpengar av mor- och farföräldrar så de var i legohimlen. Särskilt sonen, som verkligen älskar allt med lego. Kan verkligen rekommendera Legoland, och gärna med lite äldre barn som vi har då det är annars är svårt för dom att uppskatta de åkattraktioner som finns. 

Efter legoshoppandet åkte vi tillbaka till hotellet för att ladda för resa till Tyskland innan vi återvände till Sverige. Berättar mer om det och hur vi körde vilse i Köpenhamn i nästa inlägg.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar