söndag 22 februari 2015

Åter i Säfsen

Eftersom vår resa till Säfsen på nyår slutade i magsjuka och tidigare hemfärd så lovade vi barnen att åka upp igen under vintern. Så sportlovet var ju ett givet tillfälle, vi inväntade bara hysat väder vilket vi tyckte att det såg ut som på lördagen. Blev inte riktigt som dom sa på väderprognosen, uppehåll, mulet och någon plusgrader utan snarare ömsom snöfall ömsom strålande sol. Men helt ok ändå. 


Dottern träffade några kompisar i backen så henne såg vi inte mycket av under dagen. 






Tyvärr hade de inte gjort något knattelängdspår på myren i år och jag vågade inte ge mig ut med sonen på den kortaste rundan som var 3 km eftersom spåren var lite slaskiga. Maken gav sig ut på en tur (15km) i alla fall eftersom han tränar inför Stafettvasan. Sonen och jag lyckades roa oss ändå. Vi hittade till nya pulkabacken...





... och gick på lilla skattjakten.



Också fanns det ju snöhögar att klättra i!




Åt gjorde vi tillsammans i alla fall. Klassikern korv med bröd blev det till lunch och sedan en liten efterrätt som sonen bakat (med lite hjälp) dagen innan: minikladdkaka.


Filuriusstatyn fick fungera som hängare.


Senare på dagen fick vi träffa den riktiga Filurius som kom för att åka med barnen i backen.





Sonen stod på avstånd och tittade på när de andra åkte tillsammans med Filurius, han vägrar fortfarande att testa slalomskidor. Jag försökte hela dagen att övertala honom att i alla fall testa rullbandet som finns i barnbacken, men utan resultat. Får nog sluta tjata på honom, för är han lik mig (vilket han är) blir det bara mera nej ju mer man tjatar. 



En kul dag i backen och däromkring, får se om vi hinner med en tur till innan våren är här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar