lördag 31 januari 2015

Pulkabacke, varm choklad och konståkning

Vaknade upp till snöfall, inte mycket men ändå så att det kommer något hela tiden och lägger sig som mjuk bomull. Under frukost diskuterade vi dagens planer, som var skura golv, byta i sängarna och torka köksskåp. Men snön lockade mer så det blev pulkabacken i stället. Städningen finns ju kvar, snön vet man aldrig med. 

Sonen valde den "lätta" vägen till backen.


Dottern tyckte det tog för lång tid när brorsan tog omvägar upp i snöhögarna så hon gjorde en snögubbe under tiden.



Väl framme i backen började sonen byggde hopp som båda barnen sen försökte åka i.






Gick sådär för dottern som fastnade mitt på hoppet, men bättre för sonen som i alla fall kom över.





Barnen hade kul tillsammans en stund innan det blev tjafs om vems hoppet var och vem som förstörde det! Dags att bryta för lite lunch, vi gjorde det enkelt för oss idag, det blev korv med bröd. Sen var humöret bättre igen och vi tog några turer till i backen innan det var dags att gå hem för mig eftersom jag ville se konståkningsfinalen för damerna. Barnen och gubben stannade en stund till då en vän till familjen dök upp för att fixa skidspår i närheten och barnen fick en chans att åka skoter. 

När hela familjen var hemma igen blev det varm choklad med lite grädde och lingonpepparkaka som fanns kvar sen jul. Det var skönt att få frisk luft och lite ljus idag. Nu blir det till att fortsätta kolla på konståkning och hålla tummarna för de båda svenskorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar