söndag 13 oktober 2013

Lillbjörken runt

Så kom vi äntligen iväg runt Lillbjörken, det tog längre tid än vi räknat med att ta sig runt, men en härlig dag med solsken blev det. Barnen upptäckte roliga och annorlunda saker i naturen och vi lärde oss att vi ska inte steka pannkaka på plats. Tog två timmar innan alla fått mat! Nästa gång blir det korv med bröd. Något vi också ska tänka på till nästa rundtur ute är att ta med någon plastpåse för barnen att plocka diverse fynd i. Den här gången hittade de musslor som absolut skulle med hem, men som fick stanna kvar - efter viss övertalning. Ville inte gärna stoppa ner dem i ryggsäcken!





 
 
 
A visar dottern hur det vakar i vattnet.





Man upptäcker märkliga saker i naturen.
 



Sonen tyckte att klippblocket liknade en kopiator :-)




Sonen hittade ved att stapla när vi stannade för att fixa lunch.
 


 
 
Pannkakan som tog tid på sig, men gott blev det!
 



Musslorna som fick stanna kvar.
 


 




Dottern hittade en träuggla uppflugen i ett träd.
 

 
 
Kanelbullar till fika, när vi tagit oss runt till andra sidan sjön.
 


Vi såg många tecken på bäverns framfart samt bäverhyddan. Spännande! Sonen funderade på hur fort en bäver kan springa och om han skulle kunna springa ifrån den.
 


Som sagt, en härlig dag. Och ännu bättre hade det varit om folk kunde lära sig att koppla sina hundar! Mötte vid två tillfällen lösa hundar, visserligen lydiga och snälla. Men sonen blev livrädd varje gång eftersom han redan är reserverad och lite osäker när det gäller djur i största allmänhet. Inte blev det bättre av att springa på hundar efter stigen. Hoppas det inte händer igen, för då blir sonen svår att övertala att följa med ut i skogen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar