söndag 5 oktober 2014

Mellanmålsbullar

När vi är ute på våra utflykter så är vi ute för att umgås, koppla av och bara vara. Inga måsten! Utom ett: Det måste finnas fika! Vilket ju låter mysigt och trevligt, och det är det förstås eftersom det oftast är höjdpunkten på hela utflykten. Men eftersom det oftast faller på min lott att fixa fikat tar ibland idéerna slut. Om inte annat för att jag ställer lite krav på mig själv vad fikat ska innehålla. Något alla äter, bara där kan det ju ta stopp, något gott men inte för mycket sött och onyttigt, men ändå lite lyxigt. Och så ska man bli lagomt mätt för att orka resten av utflykten.

Efter en del letande i en hel del kokböcker har jag hittat en variant som vi alla gillar i familjen och som känns lite så där lagomt nyttigt/onyttigt, det smakar gott och alla gillar det, vilket är viktigast. Mellanmålsbullar! (Från Sju sorters kakor, ICA Bokförlag)



En bulle tillsammans med en frukt och något att dricka, kallt eller varmt beroende på årstid, så klarar familjen sig riktigt bra på utflykterna. Så nu är frysen fulladdad med bullar, bara för oss att ge oss ut på äventyr. Ska bara bli fri från förkylningarna först!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar